Dit is echt zo gek om te gaan schrijven, omdat we hadden verwacht dat we pas na 8 maanden terug naar Nederland zouden gaan.. maar het liep toch iets anders dan gedacht. We vliegen vandaag naar huis. Dit heeft een aantal redenen en die willen we graag met jullie delen.

Voor we naar Azië vertrokken hebben we jullie verteld dat we 8 maanden op reis zouden gaan. Jullie support was geweldig en we vonden het heerlijk om onze reis met jullie te gaan delen. Vol enthousiasme vertrokken we en elke dag was een avontuur. We zijn naar Maleisië geweest, Singapore, Filipijnen & Indonesië. En hier gaat onze reis dan helaas ook stoppen en dat heeft twee redenen.

EXTREEM UITGEPUT & PIJN

Wij geloven niet dat negatief zijn je verder brengt. Dus we hebben niet veel gedeeld over mijn ( Cynthia) gezondheid. Niet iedereen weet dat ik diabetes type 1 heb en de ziekte van Lyme. Ondanks dat ik zo positief mogelijk bleef, ging het helaas toch met de dag slechter. Vlak voor we op reis gingen waren mijn lever en nieren uitgeput, ze werkte niet meer goed en daar had ik veel last van. De maanden ervoor heb ik hier supplementen voor geslikt en het ging toen gelukkig een stukje beter. Ik heb me nooit laten tegenhouden door mijn ziektes, dus dat wilde ik deze keer ook niet doen.

Helaas ging het toch steeds slechter met me op reis en ik was extreem uitgeput en mijn hele lichaam deed pijn. Ook mijn suiker was elke dag flink aan het schommelen, wat ervoor zorgde dat ik de hele dag misselijk was en veel hoofdpijn had. Je kan je voorstellen dat dingen ondernemen en het vele reizen dan een hele opgave wordt. Dennis was de afgelopen 4/5 weken ook steeds opnieuw ziek, dus het zat qua gezondheid niet echt mee.

Toch wilden we nog verder reizen, maar we besloten wel dat we na 5 of 6 maanden naar huis zouden gaan i.p.v. na 8 maanden. Dus rond maart/april. Het was toch allemaal teveel voor mijn lichaam.

IK WIL ER VOOR OPA ZIJN…

Vorige week kreeg ik helaas te horen dat mijn opa prostaatkanker heeft en het is uitgezaaid naar zijn botten. Ze kunnen niks meer voor hem doen en ze weten ook ( nog) niet hoelang hij nog heeft. Ik schrok hier enorm van en we hebben dan ook besloten om meteen een vliegticket terug te boeken. Ik wil mijn opa nog graag zien en spreken. Ik kan mijn eigen tijd indelen, dus ik kan er nog veel voor hem zijn de komende tijd..reizen kan altijd nog.

Opa en ik heb een goede band gekregen de afgelopen jaren. Nadat wij oma waren verloren, werd hij een ander mens. We kregen een diepere band, diepere gesprekken en hij miste oma enorm erg. We praten nog vaak over haar en met tranen in zijn ogen zegt hij dan dat hij niet kan wachten om haar weer te zien. Straks kan hij weer bij oma zijn, maar voor die tijd hoop ik niet dat hij nog veel lijdt en voelt het voor mij als de juiste keuze om naar huis te gaan. We wilden toch al wat eerder terug, dus we hebben er ook meteen vrede mee gesloten dat het nu zo plotseling is.

KIJK NAAR WAT JE WEL HEBT

Het leven loopt soms heel anders dan je wil of dan je had verwacht. Het enige wat je dan kunt doen is accepteren en kijken naar wat je wel hebt. We hebben vier mooie maanden gehad en veel mooie dingen gezien en meegemaakt. We zijn zeker niet klaar met reizen, want we zijn gek op de wereld ontdekken! Dus het komende jaar gaan we nog heel veel landen zien, alleen dan worden de reisjes een stukje korter 😉.

En wat opa betreft ga ik ontzettend genieten van ieder moment dat ik nog met hem heb. Ik leef in het nu en ik leef niet in de toekomst of het verleden. Als je dat doet, mis je de mooie momenten die je nu mag meemaken.

The Couple Diaries blijft bestaan! We gaan de komende tijd nog blogs schrijven met o.a. reistips, zodat jullie op onze website wat reisinspiratie kunnen halen. Ook blijven we ons leven en onze reizen met jullie delen op Instagram. We zijn jullie zooo dankbaar voor alle lieve reacties en support tijdens deze mooie reis, dankjewel voor alles!

Veel liefs, Cynthia & Dennis.