Als je naar Bali gaat en wat onderzoek doet dan kom je Uluwatu niet zoveel tegen. Het is een stuk minder bekend, maar het is er zo mooi en er is genoeg te doen. Dus als je naar dit mooie eiland gaat, sla dit stuk dan zeker niet over! Vandaag laten we je de mooiste stranden zien van Uluwatu.

Toen wij op Bali aankwamen was dit onze eerste stop. Wat een heerlijk kustplaatsje! De hele regio is zo mooi. Je vindt er prachtige kliffen, witte & goudgele stranden, een helderblauwe zee waar je goed kunt surfen & een heerlijk hapje kunt eten aan het strand.

Wij hebben een scooter gehuurd om de omgeving en de strandjes te verkennen. Ideaal! Het ligt niet heel ver uit elkaar en je ziet meteen veel van de omgeving. Een scooter huren heeft ons ongeveer 4 euro per dag gekost.

BINGIN BEACH

uluwatu mooiste stranden bali

Dit strandje is heel populair onder de surfers, maar toch vind je er geen massa toerisme. Je bereikt het strand via een steile trap naar beneden. Het is er erg rustig en je wordt er ook niet lastig gevallen door verkopers. Dennis heeft hier een surfboard gehuurd en ik heb lekker gerelaxt op het strand. Ze hadden hier geen strandbedjes en parasols, dus langer dan een uur hield ik het niet uit. Als je niet goed tegen de hitte kunt kun je het beste aan het einde van de dag gaan of zelf een parasol meenemen.

MUAYA BEACH

uluwatu mooiste stranden bali

Muaya beach of Jimbaran beach. Hoe het precies heet weten we nog steeds niet haha, want iedere local vertelde ons weer iets anders. Op kaarten vond ik het als Muaya beach. Dit was ons favoriete strand om iets te eten en drinken! Je hebt hier heel veel restaurantjes zitten, waarbij je met je voetjes in het zand kunt genieten van je avond. Wij zaten vaak bij het tentje ”Beekini Bowl”. Echt een aanrader! Ik vond dit ook een heerlijk strand als je overdag lekker wil zwemmen en wat wil relaxen. In tegenstelling tot de andere strandjes was het water hier rustig, dus ideaal om te zwemmen. Dennis vond het minder, omdat je er niet kunt surfen.

DREAMLAND BEACH

uluwatu mooiste stranden bali

Dreamland beach is omringd door luxe resorts. Wij zijn er een aantal keer geweest, omdat Dennis wilde surfen. De golven waren zo hoog en krachtig dat hij als beginnerd surfer vooral het strand op geblazen werd. Helaas heb ik dat gemist ;).  Aan de linkerkant heb je een cliff waar iedereen met zonsondergang bijeenkomt. Er staat een food truck die reggae muziek draait en overal zitten mensen te genieten van de mooie zonsondergang. Op dit strand lopen wel veel verkopers en bieden ze je continue een massage aan. Ik hou wel van een massage dus ik vond dat juist fijn. Als je hier niet van bent dan moet je gewoon heel duidelijk aangeven dat je het niet wil en dan laten ze je wel met rust.

PADANG PADANG BEACH

uluwatu mooiste stranden bali

Wij zijn zelf niet bij Padang Padang Beach geweest, maar het is blijkbaar echt een heel gezellig en prachtig strand. Wij hebben gehoord dat het er een stuk drukker is dan bij andere stranden. Veel toeristen, veel restaurants in de buurt en dat merk je dus wel op het kleine strandje. Het water is hier blauwer dan blauw, dus zeker de moeite waard!

PANDAWA BEACH

uluwatu mooiste stranden bali

Pandawa beach is blijkbaar echt een paradijsje. Dit strand hebben we niet zelf bezocht, maar hij mag niet ontbreken in de lijst met mooiste stranden van Uluwatu. Volgende keer als we in Bali zijn willen we hier sowieso nog heen! De stranden zijn namelijk erg wit, met helderblauw water en op de achtergrond mooie hoge kliffen. Het is blijkbaar geen goede plek om te surfen en ver de zee in te zwemmen, omdat de stroming erg sterk is.

ULUWATU BEACH

uluwatu mooiste stranden bali

Bij het populaire dorpje Uluwatu vind je het strand Uluwatu beach. Dit is één van de bekendste plekken van Uluwatu en er heerst een relaxte sfeer. Het is een goede surfplek en hier vind je ook de bekende beach bar Single Fin. Wij zijn niet op het strand zelf geweest, maar zijn met zonsondergang wat gaan drinken. Je hebt keuze uit talloze restaurantjes en leuke barretjes waarbij je over het strand en de zee uitkijkt. Adembenemend mooi! Bij Single Fin was het zo druk dat er geen plek meer was en wij helaas ergens anders heen moesten. Als je op tijd bent heb je wellicht wel plek bij deze super leuke beach bar!

Dit waren volgens ons de mooiste stranden van Uluwatu! Als wij nog een strand zijn vergeten laat het even weten in een reactie 🙂 !

Je kunt ons ook volgen via Instagram.

Je foto’s tot leven laten komen met slechts 1 klik? Check onze Lightroom presets.