Daar zitten we dan…nog steeds in Kuala Lumpur. We zijn inmiddels 3 weken verder, wat gaat de tijd toch snel. 26 september zijn we vertrokken richting Langkawi in Maleisië, het startpunt van onze reis door Azië. Acht maanden, wauw wat voelt dat lang. Een beetje met spanning, maar vooral erg enthousiast stappen we het vliegtuig in en laten we Nederland voor drie kwart jaar achter ons. 

Onderaan de blog vind je foto’s van de afgelopen weken in Maleisië

PASPOORT WEG

We kwamen op 27 september aan in Langkawi, een paradijselijk eiland in Maleisië. Onze reis ligt niet vast, dus we boeken via booking.com steeds een aantal dagen van te voren een hotel. We vonden het er zo leuk dat we nog 3 nachten ter plekke hebben bijgeboekt. We denken dat Langkawi een eiland is waar veel van jullie zich prima zullen vermaken. Het was er heerlijk! Hier kun je meer lezen over onze dagen in Langkawi.

Het was niet de planning dat we meer dan 2 weken in Kuala Lumpur zouden zitten. Het was de bedoeling om hier ongeveer een week te blijven en daarna door te gaan naar Singapore. Totdat ik erachter kwam dat mijn paspoort weg was. Dennis moest in eerste instantie lachen, want ik ben altijd alles ”kwijt”, maar het ligt dan vaak ergens onder of goed verstopt. Mijn paspoort heb ik altijd op een veilige plek zitten in mijn tas en neem hem nooit mee uit het hotel. Toch was hij weg en we hadden geen idee waar hij kon zijn. Het eerste hotel waar we zaten heeft 3 keer gezocht, daarna zijn we naar het vliegveld gegaan en de politie. Ook onze koffers hebben we wel 5 keer overhoop gehaald, maar hij was echt weg. ( zie aflevering 6)

HET MOCHT DE PRET NIET DRUKKEN

Er was niks aan te doen, dus we moesten dingen gaan regelen. In totaal zijn we er meer dan een week mee bezig geweest. Er komt echt veel bij kijken wat je dan allemaal moet regelen, maar we besloten er het beste van te maken. Het mocht de pret niet drukken! Gisteren ( 18 oktober) heb ik mijn  paspoort teruggekregen, het kost je rond de € 200 om een nieuwe aan te vragen en een speciaal document te verkrijgen waarmee je het land uit mag. We zijn super blij dat alles goed is gekomen en we nu onze reis voort kunnen zetten naar Singapore!

KUALA LUMPUR HEEFT EEN PLEKJE IN ONS HART

Kuala Lumpur is een geweldige en moderne stad. We hebben elke dag intens genoten en deze wereldstad heeft een plekje in ons hart. Het is een multi-culturele stad, allerlei nationaliteiten leven er naast elkaar. Ze respecteren elkaars geloof, tradities en gaan in vrede met elkaar om. Dat merkte je ook echt overal. Wat ons ook opviel was dat iedereen je met rust liet. Het komt heel weinig voor dat winkeliers of mensen op straat je iets willen verkopen. Als ze je wel aanspreken zeg je, ” no thank you” en lachen ze vriendelijk naar je om je vervolgens met rust te laten. Tenminste zo hebben wij het ervaren 😉 . Dat was wel een enorm verschil met de andere landen waar we tot nu toe zijn geweest. Daar moesten wij ze onderhand van ons afslaan!

In Kuala Lumpur is altijd iets te doen! We hebben geshopt in de luxe en enorm grote malls, hier kun je een hele dag rondlopen en je nog steeds niet vervelen! We zijn naar de bioscoop geweest, hebben lokaal gegeten maar ook heerlijk westers, Indiaans, Thais, Japans en dat allemaal voor een hele betaalbare prijs! Soms kostte een maaltijd ons maar € 4 waar je in Nederland al gauw € 25 voor betaalt.

HIER VERVEEL JE JE GEEN MOMENT

We hebben genoten van massages, gezwommen op hoge daken in de bekende rooftop pools, cocktails gedronken in een sky bar, rond geslenterd in China Town, de Kuala Lumpur Tower bezocht, in de Twin Towers geweest, de rust opgezocht in het prachtige KLCC park en mooie tempels bezocht waar de aapjes gewoon naast je lopen. Zo lief!

De komende dagen gaan we nog naar een kolonie vuurvliegjes kijken, dit is blijkbaar een hele magische ervaring. Hier zullen we geen foto’s en video’s van maken omdat dat de kolonie kan verstoren. Met een bootje vaar je dan geruisloos over de rivier in het donker en kun je duizenden vuurvliegjes bewonderen. Ook staat het hoogste rooftop pool van Kuala Lumpur nog op de planning samen met een winkelcentrum waar een achtbaan doorheen gaat!

Ondanks dat we ons niet verveeld hebben is 2 weken wel echt genoeg. We zijn dan ook blij dat we mijn paspoort hebben en door kunnen met ons avontuur. Onze vlucht en hotel zijn gisteren geboekt, 22 oktober vliegen we naar Singapore toe! Hier verblijven we maar 4 dagen, want we zijn wel echt toe aan de rust van een eiland. Borneo, Maleisië staat daarna op de planning. Yes we gaan weer terug haha, maar Singapore wilden we niet overslaan en deze route is handiger. De vluchten kosten hier trouwens echt niks, ongeveer dezelfde prijs als een retourtje met de trein naar Amsterdam vanaf Breda.

We hebben heel veel zin in onze 4 dagen naar Singapore, wat gaat deze stad ons weer bieden?

PHOTO DIARY

Al onze foto’s zijn bewerkt met onze Preset Packs voor de gratis versie van Lightroom. We hebben die voor mensen gemaakt die geen uren de tijd hebben en toch professioneel willen editen met 1 klik op de knop 🙂 . Hier vind je meer informatie.