We missen het reizen enorm! Nu we niet weg kunnen, zijn we veel aan het zoeken naar mooie plekjes die we nog heel graag willen zien. Vandaag zetten we 5 bestemmingen op een rij die we toevoegen aan onze bucketlist.

Welke van de vijf staat ook op jouw bucketlist? En welke bestemming heb jij al bezocht? Tips zijn altijd welkom! 

IJSLAND

ijsland noorderlicht bucketlist

Ijsland lijkt ons geweldig om meerdere redenen. Maar één daarvan is het Noorderlicht zien. Dat lijkt ons zo geweldig en magisch! Als je van december t/m maart gaat dan heb je de grootste kans om dit magische verschijnsel te zien.  Je kunt het Noorderlicht trouwens in meerdere landen zien, maar Ijsland staat al heel lang bovenaan ons bucketlist lijstje. Het land is ongeveer drie keer zo groot als Nederland en er wonen maar 330.000 mensen. Wat een rust😉 . Het binnenland is zo goed als onbewoond, dus je vindt hier lavavelden, bergen, rivieren, grind- en steenwoestijnen en gletsjers.

STOCKHOLM, ZWEDEN

stockholm zweden bucketlist bestemming tips

Wij zijn helemaal gek op stedentrips! We houden ervan om actief te zijn als we reizen. We willen veel zien en doen, dus dan is een stedentrip naar de Zweedse hoofdstad Stockholm perfect. Stockholm ligt verspreid over 14 eilanden, dus het is echt een ‘ stad op water ‘.  Alle eilanden zijn verbonden met bruggen. Stockholm wordt ook wel het ‘ Venetië van het Noorden’  genoemd. Door de rijke cultuur en historie heb je er veel mooie foto’s plekjes. Tegelijkertijd is het ook een hippe designer stad. Dus als je graag shopt kun je je hier ook goed vermaken.

INCA STAD MACHU PICCHU, PERU

peru bucketlist bestemmingen tips

De verloren Inca stad Machu Picchu in Peru is niet voor niks één van de zeven wereldwonderen. Dit verdient dus zeker een plekje in onze bucketlist😍! Het is wel een hele tocht, dus voor we dit kunnen doen moet mijn gezondheid een stuk beter zijn. Je loopt namelijk drie tot vijf dagen door de jungle en toendra naar een hoogte van 3600 meter. Enorme klim haha, maar dat is het zeker waard als je de verhalen van andere reizigers hoort. En als we dan toch in Peru zijn bezoeken we graag de nationale parken, vulkanen en tropische regenwouden. Ook heeft het land mooie kustlijnen waar je allerlei watersporten kunt doen.

PIRAMIDES, EGYPTE

egypte piramide bucketlist bestemming tips

Wij zijn al een keer samen in Egypte geweest, maar toen zaten we in Hurghada. Dit toeristische plaatsje is volgebouwd met all-inclusive resorts en we hebben hier leuke excursies gedaan zoals quad rijden in de woestijn, eten bij woestijnbewoners en we zijn een dagje naar El Gouna geweest. We vonden de piramides te ver weg van Hurghada, dus die hebben we gemist. Volgende keer staat Caïro dus op ons lijstje!

SKIEËN IN JAPAN

japan skieën bucketlist bestemmingen tips

Bij wintersport denk je niet zo snel aan Japan. En juist daarom willen wij hier heel graag heen om te skieën. Japan heeft maar liefst 597 skigebieden, waarvan Niseko, het grootste wintersportgebied is. Wil je graag door poedersneeuw skiën tot aan je knieën, onderweg even stoppen om sushi te eten en ‘s avonds genieten in een heetwaterbron? Dan is Japan de ultieme wintersport bestemming. Combineer je trip met een stedentrip aan Tokio en je reis is compleet.

Welke van deze vijf bestemmingen staat nu ook op jouw bucketlist? En als je ze al bezocht hebt, kunnen wij wel wat tips gebruiken! Laat het ons weten in een reactie 🙂 .

Liefs, Cynthia & Dennis

Je kunt ons ook volgen via:

Instagram & YouTube 

Bewerk je (reis) foto’s professioneel met slechts één klik! Meer informatie vind je hier.